KML-LogoFullscreen-LogoGeoRSS-Logo
Omgeving

loading map - please wait...

Omgeving: 5.056700, -54.976700
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Banabeki

B&B Banabeki logo
B&B Banabeki
Adolf Elias Cairoweg 25
Mamba Project – Republiek
Para – Suriname


Bersaba Para, Suriname
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Jodensavanne
Jodensavanne is een voormalige woonplaats van Sefardische Joden in Suriname, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Paramaribo. De plaats ligt in het district Para bij de Cassiporakreek, een zijrivier van de Surinamerivier, en wordt sinds 1832 niet meer permanent bewoond.

 

Joden savanne Para, Suriname
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Carolina
Carolina is één van de vijf resorten waaruit het Surinaamse district Para bestaat.
In het noordoosten grenst het ressort Carolina aan het district Marowijne, in het zuidoosten aan het district Sipaliwini, in het zuiden en zuidwesten aan het district Brokopondo, in het westen aan het resort Oost-Para en in het noorden aan het district Commewijne.

Carolina Para, Suriname
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Surinamerivier
De Suriname of voluit Surinamerivier is een 480 km lange rivier in het centrum en oosten van Suriname. De rivier ontspringt in de hooglanden onder de naam Gran Rio op de grens tussen het Wilhelminagebergte en het Eilerts de Haangebergte.

De rivier is breed en ondiep en kent diverse stroomversnellingen. Hij is voorzien van enkele dammen, waarvan de Afobakadam bij het Brokopondostuwmeer de grootste is. Het bovenstroomse deel loopt vrijwel geheel door het district Sipaliwini en het benedenstroomse deel loopt door of langs de districten Brokopondo, Para, Commewijne, Wanica en Paramaribo.

Brokopondo Brokopondo, Suriname
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Brownsberg
Brownsberg Natuurpark is een natuurreservaat dat gelegen is in het district Brokopondo van Suriname. Het gebied ligt op een heuvel met een 400 meter hoge top en is rijk aan flora en fauna.

Net als grote delen van Suriname is ook dit gebied bedekt met het tropisch regenwoud dat deel uitmaakt van het Amazoneregenwoud, het grootste regenwoud op aarde. Heel wat medicinale planten zijn er ook te vinden, maar uiteraard is het verboden om schade toe te brengen aan de natuur. Op sommige bomen zijn de namen vermeld. De brulaap komt hier in grote aantallen voor, net als de trompetvogel en de agoeti.

Brownsweg Brokopondo, Suriname
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Djomoe
Djomoe (soms ook gespeld als Djumu), is een dorp in Suriname. Djomoe ligt in het district Sipaliwini op de plaats waar de rivier Gran Rio samenvloeit met de Pikin Rio (little rio) om er samen de Surinamerivier te vormen. Er is een medische post voor eerste zorgen en een landingsbaan.
Djumu-Djomoe Airstrip Sipaliwini, Suriname